El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha advertit avui al nou president del Partit Popular, Pablo Casado, que "Catalunya no la conquereix ningú". En declaracions a l'Acampada Jove, el republicà ha respost així a les paraules del popular, qui ha afirmat que el PP "tornarà a conquerir Catalunya". "Catalunya no la conquereix ningú, Catalunya és de la seva gent. Nosaltres volem conquerir la llibertat i es conquereix amb àmplies majories. Com més forts més a prop de la victòria", ha proclamat.

En aquest sentit, Aragonès ha demanat a l'independentisme "continuar organitzats, dempeus i lluitant davant una dreta reaccionària que s'organitza en dues marques: una de blava i una de taronja". "Agafem forces que vindran nous octubres", ha assenyalat.

El vicepresident ha explicat que moments abans de començar la seva intervenció ha rebut la trucada d'Oriol Junqueras des de la presó de Lledoners. Segons ha relatat, Junqueras li ha traslladat el seu agraïment al jovent republicà i els ha emplaçat a "no parar de lluitar malgrat les amenaces".