Demà dilluns a les 10 del matí, la portaveu del govern Meritxell Budó (JXCat), el vicepresident Pere Aragonès (ERC) i la diputada Jéssica Albiach (Catalunya en Comú), es reuniran al Departament d'Economia per presentar un acord en matèria d'ingressos per als pressupostos de l'any 2020. L'agenda preveu que mitja hora després, donin a conèixer un preacord sobre els comptes. Tota una declaració d'intencions que ja va fer pública Pere Aragonès anteriorment.

Amb el PSC i la CUP descartats l'estiu passat com a socis, l'actual govern català va posar tots els seus esforços per arribar a una entesa amb els comuns. Albiach no ha negat que s'han fet molts passos endavant en matèria d'ingressos i la rebaixa de la taxa universitària o el compromís de la Generalitat en la lluita contra el canvi climàtic són bons exemples, malgrat que "encara queda molta feina per fer". 

D'altra banda, una altra petició que els comuns faran en els propers dies és que la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, doni explicacions al Parlament sobre el que Albiach considera "un desmantellament de la indústria catalana", posant el focus en els 760 treballadors de Continental per una possible venda de la seva planta a Rubí.