"Borrell hauria de dimitir". Així de contundent s'ha mostrat el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, quan ha sabut que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha expedientat el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, per haver venut accions d'Abengoa sent conseller. Per aquest motiu Aragonès l'ha acusat de "corrupció empresarial". 

"L'ús d’informació privilegiada en una empresa (i encara més en una empresa cotitzada) per a benefici personal o familiar en detriment de la companyia és una forma de corrupció empresarial. Borrell hauria de dimitir", ha denunciat Aragonès a través de Twitter.

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha confirmat aquest dimecres que ha resolt un expedient contra l'actual ministre d'Exteriors, Josep Borrell, per la venda d'accions d'Abengoa per un valor de 9.030 euros quan era conseller de la companyia i coneixia informació privilegiada.

Després de saber-se la notícia publicada per La Información, el regulador borsari ha emès un comunicat, en què explica que l'expedient es va iniciar el 13 de juliol de 2017 i que la venda d'aquests títols d'Abengoa havia estat ordenada per Borrell, encara que les accions no li pertanyien a ell, sinó a una persona del seu entorn proper.