El vicepresident del Govern en funcions de president i candidat d'ERC a les eleccions, Pere Aragonès, ha recordat a la cap de llista de JxCat, Laura Borràs, que és l'estat espanyol qui autoritza l'endeutament de la Generalitat i no el Govern.

Aragonès ha respost d'aquesta manera unes declaracions de Borràs en què assegurava que el Govern s’hauria pogut endeutar més en uns moments que hi ha necessitat d’ajuts directes. En una entrevista a La Xarxa, Borràs ha apuntat que hauria representat més milions per fer front a la liquiditat: "És una qüestió concreta, que s’hauria pogut fer i no s’ha fet".

"Em sorprèn que havent estat al Govern no recordi com funciona això: qui autoritza l’endeutament és l’Estat, no la Generalitat. Per això (també) volem la independència", ha respost Aragonès fent referència a l'etapa de Borràs al capdavant de la Conselleria de Cultura.

"I malgrat la deixadesa del Gobierno, en pandèmia hem posat 2.825 milions d'euros per ajudar a tothom: 618 milions anunciats ahir, 876 milions en ajudes directes el 2020, 132 milions en mesures tributàries, 1.199 milions de préstecs i avals", ha desglossat. "Hem aprofitat tot el marge (limitat) de la Generalitat per ajudar la gent", ha afegit.

Pactes postelectorals

Pel que fa als pactes postelectorals, Borràs ha alertat que hi ha una "amenaça real" d’un tripartit d’ERC, PSC i comuns després del 14-F. "Amb mi no hi haurà possibilitat d’un tripartit. No farem mai un tripartit del 155. Ni tan sols acceptaria els vots del 155, no només de Ciutadans i PP, sinó tampoc del PSC", ha afegit.

El vicepresident Aragonès sempre ha negat que des d'ERC es vulgui fer un tripartit amb PSC i comuns. La proposta dels republicans és un Govern de "front ampli" amb JxCat, comuns, la CUP i el PDeCAT.