"Oriol Junqueras està convençut que va fer el que havia de fer", ha dit el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, en una entrevista a l'agència de notícies Bloomberg. Aragonès ha apuntat que el president d'ERC, en presó preventiva des de fa més de 270 dies, és una persona amb fortes "conviccions morals" i "polítiques". La situació de privació de llibertat i exili, en la qual es troben membres polítics i d'entitats socials independentistes, hauria reforçat la seva forma d'entendre la vida política i la situació actual del país, segons el vicepresident. 

L'agència de notícies nord-americana ha preguntat a Aragonès per la unió dels partits independentistes i per la situació de tenir líders sobiranistes a l'exili i a la presó. "El moviment independentista és tan divers que no pot ser reduït a una sola llista", ha dit el republicà en relació al nou moviment polític impulsat pel president a l'exili Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República.  

En l'entrevista, l'agència fa un repàs dels esdeveniments que han succeït els darrers mesos entre Catalunya i l'estat espanyol. Aragonès ha reafirmat el seu compromís per continuar en el "mateix projecte polític" i ha matisat que "nosaltres ens mourem endavant quan hi hagi les condicions per guanyar". 

Aragonès s'ha preguntat per què són tractats a Espanya com a polítics "rebels" si han fet possible l'actual govern espanyol. L'agència menciona a l'entrevista el canvi de condicions que s'ha obert amb l'arribada del president Pedro Sánchez al capdavant de l'executiu espanyol, respecte a la "línia dura" del PP i Ciutadans, però recorda que si la proposta catalana és l'autodeterminació, la posició dels socialistes espanyols serà també negativa.