L’adjunt a la presidència d’Esquerra RepublicanaPere Aragonès, ha dit aquest matí que donarà suport a una possible investidura d’Elsa Artadi al capdavant de la Generlaitat. “Si la proposta és Artadi, per nosaltres no hi haurà cap problema”, ha manifestat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio just el dia que fa 6 mesos de l’empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn. Aragonès ha explicat que la relació amb la diputada de Junts per Catalunya és “bona” i ha destacat que té “moltes qualitats” i una “bona capacitat de treball”. “Esquerra Republicana donarà suport al candidat que proposi JxCat”, ha reafirmat.

El que no ha volgut valorar és si ell mateix podria ser vicepresident del nou govern de la Generalitat. “No entraré en especulacions. No es poden repartir les responsabilitats del govern fins que aquest no s’hagi format”.

L’actual líder dels republicans, amb Oriol Junqueras a la presó i Marta Rovira a l’exili, s’ha mostrat convençut que si aquest cap de setmana el president Carles Puigdemont posa un nom sobre la taula —dissabte ha convocat a Alemanya el seu grup parlamentari—, la setmana vinent podria haver-hi debat d’investidura.

Aragonès ha donat pràcticament per descartada la convocatòria d’unes noves eleccions. Segons ha explicat cap dels consellers empresonats, ni els que li són més propers com Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Raül Romeva i Carme Forcadell, ni la resta d’empresonats, volen terceres eleccions. “Els que jo he visitat m’han traslladat dos missatges: que ningú més entri a la presó i que es formi govern d’una vegada”. Sobre aquesta qüestió ha dit que “no té sentit tornar a jugar-se-la”, i ha especificat que el president Carles Puigdemont tampoc no vol noves eleccions.

No hi va haver malversació

El secretari d’Economia del Govern ha explicat que no sap qui va pagar l’1-O però que “la Generalitat no va ser”.

Sobre el nou escorcoll de la Guàrdia Civil a la Generalitat per buscar documentació que pugui acreditar malversació de fons públics per organitzar el referèndum, Aragonès ha dit que primer “es decideixen els delictes i després es van a mirar el fets. Creuen que és una manera de posar una pena de presó al Govern”.