El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha apostat per "no allargar en excés la legislatura, ja que en termes polítics s'ha de fer un cert reset". En una entrevista a la Cadena Ser, el també coordinador nacional d'ERC ha afegit que "s'han de tornar a repartir les cartes electoralment", però no s'ha pronunciat directament sobre si els comicis haurien de ser abans o després de l'estiu.

Pel que fa a la figura del mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat que seria un "error" que l'independentisme no aprofités l'oportunitat del diàleg. "ERC no s'aixecarà mai de la taula del diàleg. Si no és possible millorar les condicions de l'acord ERC-PSOE, no podem dir que no hi ha diàleg", ha conclòs tot i que no ha parlat en nom de tot el govern català actual. Per això, no considera que aquesta figura sigui indispensable: "Si hi ha un mediador a la taula, molt millor. No obstant, no podem desaprofitar aquesta oportunitat".

A l'espera de conèixer la data de les noves eleccions al Parlament de Catalunya, Aragonès defensa que a Esquerra són uns "apassionats de les urnes" i que no tenen por de res, ja que estan "preparats per a qualsevol cosa". Sobre qui serà el candidat principal de la llista s'ha referit a Junqueras: "Anem a defensar que l'Oriol sigui el candidat".