El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, ha acusat aquest dissabte al rei Felip VI de mantenir una "aliança amb la dreta judicial", que no es renova, diu, perquè el PP ho impedeix. Durant la presentació del llibre Tornarem a vèncer (i com ho farem) d'Oriol Junqueras i Marta Rovira a Tortosa, Aragonès ha lamentat que "la monarquia i la democràcia són com l'aigua i l'oli, dues coses que no enganxen".

Sobre el fet que el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, hagi afirmat aquest divendres que el Rei el va trucar per a dir-li que li hagués agradat ser present en l'acte de Barcelona, Aragonès ha afirmat: "Ahir vam veure com aquest paper que feia l'exèrcit com a garant de la unitat d'Espanya ara el fa la cúpula judicial".

Crisi al govern de Sánchez

L'absència del Rei aquest divendres a Barcelona ha desencadenat un sisme polític. Després que el ministre de Consum, Alberto Garzón (IU), hagi acusat públicament el rei d'Espanya de "maniobrar contra el govern" i "incomplir" la Constitució, el Partit Popular demana ara la seva dimissió. El ministre ha estat el primer membre del govern de Sánchez en alçar la veu contra el monarca.

"Les declaracions d'Alberto Garzón exigeixen que presenti la seva dimissió o que se li cessi de manera immediata. El súmmum d'aquest Govern és que pretén destruir les institucions de l'Estat, des de dins", ha demanat la vicepresidenta segona del Congrés, Ana Pastor (PP).