El conseller de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat d’Aragó, Joaquín Olona, ha declarat a la sortida d’una reunió amb la ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació Medi Ambient, Isabel García Tejerina, que “creu les paraules de la ministra quan diu que el Govern espanyol no té cap intenció d’aprovar un transvasament, però mantinc un dubte legítim sobre les intencions del Govern català”.

La reunió entre la ministra espanyola i el conseller aragonès s’ha produït després que es publiqués aquest dimecres el reial decret on s’aprova el Pla de gestió del districte de la conca fluvial de Catalunya.

Aquest dubte es fonamenta en l’encàrrec del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat a l’Agència Catalana de l’Aigua perquè realitzi un estudi detallat sobre el potencial i la viabilitat en l’abastiment d’aigua per a Catalunya que pot comportar l’aigua del riu Segre a través del canal Segarra-Garrigues. Segons Olona, aquestes informacions “podrien indicar la clara intenció d’obrir una porta a possibles transvasaments”, ha comentat Olona.

En aquest sentit, Olona declara que tot i que el reial decret no menciona expressament un transvasament, “una cosa que hauria estat il·legal”, si que fa referència a un dèficit que serà necessari complementar.

El Govern d’Aragó ha afirmat que continuarà adoptant les mesures cautelars que estiguin a la seva disposició per tal d'evitar aquest desenllaç, entre les que hi ha la impugnació del reial decret.