Formar part d'una llista electoral no és senzill i a vegades per arribar-hi no només cal una bona carrera en un partit, ser un gran fitxatge extern o tenir bones connexions, a vegades el preu és monetari. Aquest seria el cas del PP de la Comunitat de Madrid, segons informa El País. Per estar a les posicions de sortida (les que tenen possibilitats de sortir escollits) a la llista d'Isabel Díaz Ayuso per l'Assemblea Madrid i a la de José Luis Martínez-Almeida per l'ajuntament de la capital espanyola s'ha de pagar un impost a la butaca de 1.500 euros. 

Els candidats en posicions de sortida abonen el que es coneix com "la dolorosa", aquest pagament de 1.500 euros per al partit. És un pagament que s'inclou en un contracte que se signa per anar en aquests llocs de sortida de la llista. No seria una pràctica recent, admeten a El País fonts dels populars. El diari ha recollit la versió oficial del PP de Madrid: "El partit proposa els que participaran en una candidatura amb una quota de forma voluntària per a les despeses ordinàries del partit. És una cosa totalment voluntària".

Tot i això, altres fonts del partit afirmen que no és pas un pagament voluntari. És recurrent que els partits exigeixin als seus representants un percentatge del seu sou per contribuir a les arques de les formacions. Tanmateix, el que crida l'atenció d'aquest cas, és que en altres partits l'aportació es fa si s'és escollit.

Tensió a la llista per l'Ajuntament de Madrid 

L'alcalde de Madrid i candidat del PP a la reelecció, José Luis Martínez-Almeida, ha negat que s'hagi donat algun tipus de "venjança" en l'elaboració de la llista electoral per al 28 de maig, en què estan "els millors" i que es caracteritza per "la il·lusió, la confiança i l'alegria". Així ho ha traslladat als mitjans de comunicació, des de la seu del PP al carrer Gènova, després de mantenir una primera reunió amb diversos integrants de la llista. Els rumors que la llista eren un cop a la taula d'Ayuso feia dies que corrien. 

"Tots podem formar part d'un projecte polític, però és difícil formar part dels llocs de sortida. Una llista és un puzle a encaixar amb persones. Quan formem govern, si és que ens atorguen la seva confiança majoritària els madrilenys, són persones de vàlua al marge que hagi posat de sortida o no", ha explicat el candidat. Ha destacat que aquesta llista és "l'equip que està preparat per prorrogar el moment extraordinari, el model d'èxit" que viu Madrid i que tenen "moltes ganes de continuar treballant per aquesta ciutat". Són 57 noms plasmats en un llistat que, com ha tornat a reiterar el primer edil, s'ha elaborat "sense traumes" i amb "bona entesa" entre Cibeles i Sol.