El diari francès Libération s'ha quedat de pedra per la imatge d'un nombrós grup d'espanyols fent la salutació nazi, fins al punt que ha investigat d'on surt. La imatge ha circulat molt per França aquests dies, a través de les xarxes socials, i el diari li ha dedicat la secció Check News.

El rotatiu francès explica que la fotografia data del 26 d'octubre, i es tracta de militants de la Falange, "exmilícia del règim franquista, que van commemorar la creació del partit en un institut cultural privat a Madrid". De fet, era l'Ateneu de Madrid.

Libération

Libération explica que la imatge surt d'un vídeo, publicat en el compte de Twitter de la Falange, en què es veuen algunes desenes d'ultres cantant el Cara al sol, "himne de guerra que va esdevenir un dels símbols del franquisme".

Afegeix que l'Ateneu de Madrid argumenta que acull tota mena d'actes polítics, també d'esquerres o fins i tot pro-dret a decidir. I el rotatiu circumscriu l'acte de Falange a l'exhumació recent de les restes de Franco del Valle de los Caídos.