El periodista Ernesto Ekaizer ha anunciat que el pròxim 19 de desembre hi haurà un "terratrèmol" en la política catalana i espanyola, perquè el Tribunal Superior de Justícia Europea decidirà sobre la immunitat del vicepresident Oriol Junqueras. “Després de la sentència del Tribunal hi haurà un terratrèmol, però no sabem si serà de grau devastador o més assumible”, ha indicat el periodista a RAC1.

Segons Ekaizer, la sentència de la immunitat de Junqueras "tindrà conseqüències" en el president a l'exili, Carles Puigdemont, i en els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí, que estan exiliats. "Potser Junqueras no se’n veu beneficiat, però per als altres sí que pot tenir rellevància”, ha afegit, mentre recordava que tenen plantejats casos similars.

En els casos de Puigdemont, Junqueras i Comín, hi ha pendent una decisió sobre la seva immunitat perquè van ser escollits eurodiputats en les eleccions europees. Aquest serà també el cas de Ponsatí, quan es produeixi el Brexit, perquè obtindrà l'acta.

Ekaizer ha admès que la decisió europea del 19 de desembre afecta les negociacions de la investidura, i també ho fa el congrés d'ERC del dia 21.