_MG_9909

El ple del Parlament ha aprovat per 80 vots a favor, 51 en contra i cap abstenció la creació de la comissió per la transició nacional i el procés constituent. La resta de comissions (28) han estat aprovades per unanimitat.

PP, PSC i Ciutadans han carregat contra la comissió sobre la transició nacional i el dret a decidir, i n'han demanat la votació per separat, ja que estaven d'acord amb la resta de comissions.

El PP ha reiterat la seva intenció de participar en aquesta comissió per exercir d'oposició i "defensar la democràcia i l'Estat de dret", criticant que els que plantegen una "oposició passiva", en al·lusió a Ciutadans –que ha anunciat que hi participarà quan ho cregui convenient per la temàtica que es tracti a cada sessió determinada tot i mantenir que és "una pèrdua de temps" i "una ponència constitucional encoberta" fora de la llei– i al PSC. Els socialistes han sostingut, un cop més, que la comissió "no té utilitat", com no la va tenir, diuen, la comissió pel dret a decidir.

Joan Coscubiela, portaveu de CSQP, ha tornat a estendre la mà al PSC, demanant-li que "no mati la comissió abans de temps" i donin una oportunitat al "diàleg que tant defensen", tot i que coincideix amb els socialistes que la comissió pel dret a decidir va "fracassar".

La portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, i la de la CUP, Eulàlia Reguant, han defensat aquesta comissió d'estudi per "obeir el mandat democràtic del 27S" i "empoderar la societat".

Fotos: Sergi Alcàzar