L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que, "arribats a aquest punt, el millor en aquest moment és anar a una convocatòria d'eleccions" a Catalunya. Mas ho ha dit aquest dimecres en una entrevista a Onda Cero en què ha afegit que els comicis no cal que siguin "convocats" pel president de la Generalitat, Quim Torra.

Així doncs, l'expresident ha recordat que existeix una fórmula que és la convocatòria "automàtica d'eleccions" després que hi hagi un intent d'elegir un nou president al Parlament. "Segurament és el que es farà. No ho sé segur, perquè no soc al lloc on es prenen les decisions. Però crec que va cap allà", ha defensat Mas.

Després de tornar breument a la vida pública per anunciar que es quedava al PDeCAT i no s'unia al projecte de Junts impulsat pel president a l'exili, Carles Puigdemont, Mas ha insistit que no té intenció de tornar a ser candidat ni tenir un càrrec orgànic dins de la formació que lidera David Bonvehí.

"Tristesa i decepció"

"La veritat és que no", ha respost sobre la seva possible tornada. "Vaig complir la meva inhabilitació. Abans responia amb ambigüitat, però ara la meva resposta és molt clara, i és que no". El motiu és, segons ha explicat, la "tristesa i la decepció" que li provoca la "falta d'unitat en el projecte sobiranista". "Jo no necessito cap paper en la política catalana. M'he batut en moltes batalles, i hi ha un moment en què has d'entendre que el teu paper és un altre", ha afegit.

Així, Mas ha constatat la "discòrdia i la falta d'unitat" que travessa l'independentisme català. "És evident. I em dol que sigui així", ha reconegut apuntant que la seva "marxa" el gener del 2016 va ser per donar una oportunitat el projecte sobiranista.

D'altra banda, Mas ha rebutjat "posar-li" a Puigdemont l'"etiqueta que no vol la unitat", assegurant que seria una cosa "injusta". "Una altra cosa diferent", ha continuat, és que dins del partit independentista la unitat s'hagi anat esquerdant durant els últims mesos.