L'exresponsable d'Afers Interdepartamentals del govern tripartit, Apel·les Carod Rovira, ha desmentit les paraules que va dir el socialista David Pérez que acusaven ERC de "no voler obrir les fosses de la Guerra Civil perquè hi trobarien soldats espanyols". Ho ha fet en declaracions a Catalunya Ràdio, i ha dit que des del desembre del 2003, quan van entrar al govern, es van posar amb el tema d'obrir fosses seriosament.

De fet, Carod ha afirmat: "El juny del 2004 ja vam obrir la fossa de Prats de Lluçanès, més ràpids a l'hora d'actuar no podíem ser". L'obertura d'aquesta primera fossa va servir perquè després es pogués fer la normativa que va donar peu a altres lleis "per saber com es feia i com s’havia de fer perquè hi havia molt voluntarisme però poc rigor científic", ha afegit l'exresponsable d'Afers Interdepartamentals.

Aquestes declaracions arriben 24 hores després que David Pérez digués que "gent del tripartit acreditaria que ERC no va voler obrir fosses" i apuntés directament Josep-Lluís Carod-Rovira com a responsable de no voler fer-ho. També va assegurar que "si aquí no s'han obert fosses és perquè es demostraria que són gent d'Espanya que van defensar Catalunya".