L'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha publicat a Twitter unes pintades amenaçadores que han aparegut a la llibreria Etcètera (Barcelona), que organitza aquest matí la presentació del llibre de Rull, 1 dia d'octubre i 2 poemes. A la persiana de l'establiment, s'hi pot llegir "boicot", "Rull etarra" i també han escrit a terra "sou secta". El cartell de l'acte també ha aparegut amb una pintada.

Rull ha manifestat que "no ens faran callar" i ha manifestat el seu suport a la llibreria. Precisament, l'exconseller ha defensat que "una llibreria és un temple de la cultura i la llibertat".

Elsa Artadi, vicepresidenta de Junts per Catalunya i líder de la formació a Barcelona, també s'ha fet ressò d'aquestes amenaces que han aparegut aquest matí a la llibreria Etcètera. Artadi, que acompanyarà Rull en la presentació del llibre a aquest establiment a les 12 del migdia, ha traslladat que "no ens fareu callar, no us tenim por".

Damià Calvet, president del Port de Barcelona i que va ser el successor de Rull al Departament de Territori, també ha indicat que "no ens faran callar" i que "contra la por, l'oblit, la intolerància i la repressió, ens veiem al Centre Moral i Cultural del Poblenou".

El llibre de Rull des de la presó

El llibre 1 dia d'octubre i 2 poemes. Quan l'esperança venç la por va sortir publicat el passat mes de maig. És un recull en primera persona de les vivències de Josep Rull del seu empresonament, el judici i l'etapa a la presó. Una de les anècdotes que el conseller explica és el trasllat a la presó de Navalcarnero i la rebuda d'alguns funcionaris. Frases com "Se us ha acabat la ximpleria, catalans!", "us podrireu a la presó" o "et passaràs tants anys a la presó per traïdor que aquesta interlocutòria (la de la jutgessa Lamela) te l'aprendràs de memòria" són algunes que va haver d'escoltar Rull quan era a Navalcarnero. Posteriorment, va anar a la presó d'Estremera.

Junts presenta esmena a la totalitat als pressupostos de l'Estat

Aquesta setmana, Junts per Catalunya ha presentat una esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat de 2022. Míriam Nogueras, portaveu de la formació al Congrés, sostenia que el govern espanyol "no s'ha mogut, està apalancat en el seu immobilisme i no dona garanties". La CUP feia el mateix, mentre que Esquerra Republicana finalment no ha presentat cap esmena després d'arribar a un acord 'in extremis' basat en una transferència de les beques a la universitat, "continuar treballant" per al traspàs de la gestió de l'Ingrés Mínim Vital i la inclusió d'una quota per a les llengües cooficials a la futura llei audiovisual de l'Estat.

 

Imatge principal: Fotografia d'una pintada contra Josep Rull a la llibreria Etcètera de Barcelona. Twitter de Josep Rull.