El dia sis d'abril del 2018, ara fa tot just dos anys i després d'haver estat detingut i haver estat 12 dies en presó preventiva a Alemanya, el president Carles Puigdemont sortia del centre penitenciari de Neumüster, sota una fiança de 75.000 euros, després que el tribunal de Schleswig-Holstein decidís que el delicte de rebel·lió era inadmissible per extradir-lo a Espanya, tal com havia demanat el jutge Pablo Llarena.

En sortir del centre penitenciari, Puigdemont va cridar, un cop més, al diàleg amb l'Estat espanyol sobre l'autodeterminació de Catalunya i va recordar els presos polítics, que en aquell moment es trobaven en presó preventiva a l'espera de judici.

Avui, la seva parella, Marcela Topor, ha assegurat a les xarxes que aquell va ser un dia "que no oblidarem mai" i ha agraït a la sectorial de l'ANC a Alemanya tot el suport que va oferir a la família durant els dies que Puigdemont va passar a la presó.

Al sortir de la presó, Puigdemont, va fer una intervenció davant dels mitjans de comunicació on va agrair el tracte rebut a la presó i va demanar, un cop, més la llibertat dels presos polítics.