La consellera Meritxell Serret, qui era la titular d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació per Esquerra Republicana (ERC) en el Govern de coalició del 2017, es va exiliar fa tres anys a Brussel·les, des d'on es manté en un segon pla polític. 

Com la resta d'integrants del Govern d'aleshores, Serret va ser destituïda del seu càrrec pel govern espanyol el 28 d'octubre del 2017 arran de la implementació de l'article 155 per la celebració del referèndum de l'1-O. L'endemà d'aquests fets, Serret va marxar a Bèlgica.

Dificultats per la pandèmia

Des del compte de Twitter Exiliats 2017 han volgut enviar un missatge de suport a la consellera Serret, que han recordat que la seva situació ha empitjorat davant la crisi sanitària. "Ja tres anys d'exili. Ara amb la pandèmia com a dificultat afegida. Molta força", es ressalta a la piulada.

També ha tingut un record per Serret Montserrat Fornells alcaldessa de Vilanova de l'Aguda (Noguera) i diputada d'ERC. "Molta força. Et tenim ben present! Per culpa de la pandèmia no podem venir-te a veure!", ha lamentat en el seu compte de Twitter.

Fornells ha enviat una "abraçada ben forta" a Serret alhora que ha denunciat que l'exili de la consellera posen en relleu "3 anys d'injustícia".