El Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Barcelona ha anul·lat les dues sancions de 200 euros imposades per l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat al candidat del PDeCAT a les pròximes municipals, Gerard Valverde, i a la presidenta de l'agrupació local de la mateixa formació, Gemma Domingo, per penjar cartells a la via pública amb el lema "llibertat presos polítics i llibertat Jordis".

Els fets van tenir lloc el passat 20 de novembre quan un nodrit grup de persones van fer una enganxada de cartells en suport dels polítics presos i exiliats en diferents edificis i mobiliari urbà de la plaça de la Vil·la.

Tot i que agents de la Policia Local els van advertir que estaven enganxant cartells en un espai on no estava permès, els concentrats van prosseguir fins que els agents els van sancionar.

Tot i admetre que els actes que han estat objecte de sanció constitueixen una vulneració de l'ordenança que estableix la prohibició de col·locar cartells o propaganda fora dels llocs habilitats a tal efecte i a l'arbrat públic, la sentència considera que l'actuació del consistori ha estat "arbitrària" perquè als llocs on es van enganxar cartells n'hi havia d'altres entitats i associacions que no van ser sancionades pel mateix fet. Així, la sentència anul·la les dues sentències en constatar "un tracte diferent".