L’anul·lació aprovada aquest dimarts pel Tribunal Constitucional de la prohibició de les corrides de toros feta pel Parlament l'any 2010 ha arribat a d’altres països del món.

A Itàlia, el diari La Stampa, a través del portal dedicat als animals La Zampa, han destacat la notícia de la decisió del TC, que han titllat de “desafiament” d’Espanya cap a Catalunya.

La qüestió dels braus també ha arribat a França, on diaris com L’Indépendant, Midilibre o el mitjà en francès barceloní Equinoxmagazine han volgut destacar els sis anys de vigència que ja tenia la prohibició, per afegir que les corrides de toros són un exemple més de la lluita “entre Barcelona i Madrid”.

Els diaris de tots dos països dediquen part de les seves notícies a explicar com va transcórrer el procés de la prohibició de les corrides taurines, l’any 2010. En aquell moment, en què encara no s’havia iniciat el procés sobiranista, va sobtar especialment que una part d’Espanya decidís prohibir els toros, una de les tradicions i estereotips espanyols més coneguts a l'exterior.