El periodista Antonio Baños ha decidit presentar un recurs contra la decisió de la Junta Electoral de l’ANC d’excloure la seva candidatura de les eleccions al Secretariat. L’òrgan electoral va vetar un total de 17 candidatures per diferents motius. En el cas de Baños, per haver participat aquest dilluns en la tertúlia d’El Món a RAC1. Com a conseqüència d’aquests recursos dels afectats, l’entitat sobiranista ha decidit aturar la votació telemàtica fins que els resolguin. Fonts internes assenyalen que no hi haurà resolució abans de les dues del migdia d'aquest dimecres.

Com va avançar El Nacional i després va confirmar la Junta Electoral de l’ANC, el motiu del veto a l’exlíder de la CUP és que s’hauria saltat el punt 7.2 del reglament electoral, que indica que els mitjans per adreçar-se als electors són la pàgina web de la campanya i els actes presencials. "Cap altra publicitat ni campanya no estarà permesa i podrà ser exclòs el candidat que ho incompleixi, si a criteri de la Junta Electoral aquest incompliment fos de rellevància significativa”, estableix.

En declaracions aquest dimecres a RAC1, Baños ha volgut expressar la seva sorpresa per la decisió de la Junta Electoral. "Jo sóc periodista i vaig a la tertúlia com a periodista, forma part del meu modus vivendi", ha afirmat. "No és un extra sinó que forma part de la meva manera de guanyar-me el pa", ha afegit.

De fet, en aquella tertúlia, Baños va evitar parlar de la seva candidatura, explicant que estava en campanya electoral. Malgrat que el conductor del programa va preguntar-li, l’exdiputat cupaire va voler deixar clar que no podia parlar-ne. “El reglament electoral ens impedeix parlar de la campanya”, va afirmar. “Té tot el sentit, perquè jo tinc un micròfon al davant però molts altres candidats no el tenen”, va afegir.

Escolta el moment aquí: