El periodista Antonio Baños ha replicat la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, després que aquesta ha carregat contra el PP a les portes de les eleccions generals. Baños li ha recordat el recent pacte PSC-Comuns-PP a Barcelona, per evitar que l'alcaldia recaigués en Xavier Trias. "El PP us dona de menjar a Barcelona... Estàs bé?", li ha preguntat amb ironia després que el sottogoverno de l'anterior alcaldessa, Ada Colau, segueix a l'Ajuntament, però Albiach no ha respost.

En el seu tuit, la líder dels comuns al Parlament acusava el PP d'aliar-se amb l'extrema dreta. "El PP no només normalitza el feixisme, estem veient com comparteix idees amb l'extrema dreta. Davant d'això, aquest 23-J sortim a demostrar que som un país orgullosament divers on tots i totes hi cabem", havia dit Albiach apel·lant a la mobilització en les eleccions generals. La dirigent dels comuns ha afegit una notícia de El Periódico de España, que assenyala que la primera mesura del PP i Vox a l'Ajuntament de Nàquera (Camp del Túria) ha estat la prohibició de col·locar banderes LGTBIQ+ a balcons i façanes dels edificis municipals. L'argument del PP i Vox locals és que així "fan complir la llei de les banderes".

El cas de Nàquera

Els dos partits també han decidit substituir les concentracions que fins ara se celebraven amb el lema No a la violència masclista, per altres amb el lema No a la violència o Condemnem la violència, per la qual cosa tornen a negar l'existència de la violència adjectivada de masclista, una batalla que Vox i el PP mantenen des de la setmana passada i on els populars han defensat que sí que existeix, encara que a Nàquera han acceptat eliminar-la.

"Els sous de Madrid"

 

En una altra piulada, Baños ha aprofundit en la idea, simulant la parla xava barcelonina. "O sigui. A veure com t'explico company progressista: els vots del PP són bons perquè jo mantingui el meu sou a Barcelona. Els vots del PP són dolents el 23-J perquè els companys de Madrid mantinguin els seus, de sous. Ho captes? O sigui antifeixisme al màxim amb Lilith [Verstrynge], penya", ha assenyalat amb ironia.