Antonio Banderas ha posat en dubte la violència policial desfermada al referèndum de l'1 d'octubre contra els participants en la votació. "Hi va haver 900 persones ferides, on són?", es pregunta en una entrevista al diari britànic The Guardian, en què promociona Genius, la sèrie biogràfica de Pablo Picasso que protagoniza el popular actor malagueny. 

Banderas especula sobre la posició que hauria adoptat Picasso en relació amb el conflicte entre Catalunya i Espanya i assegura: "Crec que Picasso s'hauria mantingut al costat de la llei, de la Constitució". "Aquest és el costat on també soc jo", afegeix. Tot i afirmar que "entén" el "romanticisme" i la "voluntat política de moltes persones", afirma: "Tenen un obstacle davant d'ells anomenat democràcia", afirma.

Preguntat per la violència policial durant la jornada del referèndum, qüestiona que existís: "I ara em ficaré en problemes... —comenta. Però si tu ets qui porta els meus fills com a escuts, els meus avis com a escuts, i vols saltar-te la llei, hauràs de passar per sobre dels meus fills i dels meus avis; és una mica graciós, oi? Hi va haver 900 persones ferides, on són?".

(Si voleu llegir la repercussió a la xarxa de les declaracions de Banderas cliqueu aquí: Comparen Banderas amb Hitler per insinuar que no hi va haver ferits l'1-O.)