Més de mig any després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i quatre mesos després de les eleccions del 21-D, Catalunya continua sense poder investir un president de la Generalitat. Això és el que ha denunciat el diputat de Demòcrates Antoni Castellà aquesta nit al programa Més 324, on s'ha lamentat que "el debat de fons és que les institucions de l'Estat no accepta el resultat de les eleccions".

Castellà, que ha posat damunt la taula que "hem d'entendre que en el moment en què es produeix l'1-O i és un èxit, no s'accepta des del punt de vista de l'Estat" i ha explicat que, precisament per això, "s'engega tot un procés de repressió política, judicial i física que, fins i tot, comporta el cessament del Govern i unes eleccions que posen pals a les rodes de tot tipus".

Precisament en aquest sentit, el diputat del grup republicà s'ha lamentat que "probablement la idea és que aquella mena de cop d'estat del 155 fos avalat per unes eleccions i els hi va sortir malament i hi ha una majoria independentista" i que, justament per això, "a partir d'aquell moment, s'han posat totes les traves del món".

I és que el fet que "l'Estat exerceixi la força i s'ho salti tot", obliga a les forces independentistes a "recuperar la confiança" de la ciutadania i, per aquest motiu, Castellà s'ha mostrat crític amb la manera de funcionar dels partits sobiranistes i ha subratllat que "hem de fer menys rodes de premsa i més actuació interna, no té cap sentit fer una publicitat de Power Point perquè actuï un jutge, ens hem de mirar a la cara i dir què anem a fer".

Això sí. El també portaveu de Demòcrates té clar que "hem superat aquest procés, estem a punt d'un acord de front comú de les forces republicanes, tenim tots els presos polítics i els exiliats amb una fermesa absoluta amb tota la injustícia que representa i una majoria del poble de Catalunya no s'aturarà en absolut sobre el mandat de l'1-O".