L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha traslladat a la Sindicatura de Comptes la denúncia que la CUP va presentar el gener per presumptes irregularitats de la Generalitat en la tramitació del projecte de Hard Rock,  que consisteix en un crear un Centre Recreatiu i Turístic a Vila-seca i Salou. Segons han confirmat fonts de l'OAC a l'ACN, Antifrau ha fet l'avaluació prèvia de versemblança i ha conclòs que no hi ha irregularitats penals, però que n'hi pot haver d'administratives o comptables. Ara la Sindicatura de Comptes ho analitzarà. La denúncia dels anticapitalistes feia referència a l'operació de compravenda dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, propietat de Criteria, on s'hauria d'aixecar el complex de turisme i oci.

En l'escrit que la CUP va presentar a l'OAC es qüestionaven les pròrrogues acordades pel Govern per formalitzar la compravenda dels terrenys i s'apuntava que hi podria haver la voluntat de beneficiar algun agent implicat en l'operació. De fet, la formació parlava de "rescat encobert a la Caixa" i criticaven que la Generalitat actués "de promotora i creditora, avançant a través de l'Incasòl el 80% dels diners" per un projecte que consideren "nociu pel territori, que fomenta la ludopatia i la precarietat laboral". Fa unes setmanes la Fiscalia Superior de Catalunya va arxivar una altra denúncia, en aquest cas interposada per la plataforma Aturem BCN World, per presumptes irregularitats del Govern en l'autorització de la llicència de joc a Hard Rock i també per la compravenda dels terrenys

 

Divisió del govern

El projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Salou i Vilaseca, més conegut com el Hard Rock, va tornar a dividir els socis del Govern, que van votar diferent el 2 de desembre passat en una moció presentada pel PSC. El punt, que concretament demana que el Parlament doni suport al projecte "tenint en compte la opinió i implicació de les institucions territorials i la importància pel desenvolupament econòmic de la zona", es va aprovar amb el suport de socialistes, JuntsCiutadans i Vox. La CUP i els comuns s'hi van oposa i ERC i el PP es van abstenir.

Així doncs, els socis del Govern van tornar a mostrar discrepàncies sobre un projecte que fa anys que divideix l'independentisme, ja que la CUP sempre ha expressat el seu rebuig frontal des del primer moment en considerar que promou l'especulació, la ludopatia i la precarització dels llocs de treball.

Investigacions

Durant l’any 2020 l’Oficina Antifrau  ha informat que ha rebut un total de 335 denúncies, xifra rècord des que es va posar en funcionament. Pel que fa a la tipologia de les persones denunciants, les dades de 2020 són: 222 denúncies o comunicacions (66,3%) van ser presentades mitjançant la bústia anònima de denúncies; 63 (18,8%) per particulars; 20 (6%) per representants de grups polítics; 12 (3,6%) per funcionaris o treballadors públics. I de les 47 actuacions d’investigació concloses, 11 van ser arxivades. De la resta es van trametre: 30 informes raonats, 2 recomanacions raonades, 10 comunicacions a autoritats competents, 10 comunicacions al Ministeri Fiscal.

 

Foto principal: Cartell de Hard Rock / ACN