L'antifeixisme s'ha mobilitzat a Girona. Arran de la convocatòria d'un acte de caire espanyolista aquest dijous -en motiu del 40 aniversari de la Constitució espanyola- al qual ha donat suport el partit ultradretà Vox, la Plataforma Antifeixista de Girona ha organitzat dues protestes amb el suport de la CUP i dels CDR: una per aquest dimecres i l'altre pel dijous, la qual coincidirà amb l'acte unionista.

En la d'aquest dimecres, els antifeixistes han pintat una "bandera antifeixista" que deixaran a la plaça de l'U d'octubre, on el dijous es concentraran els convocats per Vox.

Abans, però, s'han trobat amb la plaça tancada pels Mossos d'Esquadra, d'acord amb el dispositiu de seguretat per evitar enfrontaments durant aquest 6-D. Durant la jornada del dimecres també tenen previst fer una batucada.

Aquesta mesura de la policia catalana ha provocat nombroses queixes a les xarxes, entre les quals hi ha la del cupaire Lluc Salellas, que ha demanat explicacions pel tancament de la plaça.

L'acte on participarà el secretari general de Vox, Javier Ortega, advocat que porta l'acusació popular contra els dirigents independentistes, ha estat convocat per l'associació ultra Borbonia en motiu del 40 aniversari de la Constitució espanyola. La mobilització, que se celebrarà a les 11 del matí del 6-D, coincidirà amb una de caire antifeixista convocada a les 8:30h molt a prop de la plaça de l'U d'octubre.