Col·lectius antifeixistes s'han concentrat aquest divendres davant l'Ajuntament de València en una marxa del 9 d'Octubre per "el dret a viure a dignitat" que buscava "unir lluites davant d'uns temps en què tocarà tornar a lluitar pel més elemental".

La concentració, organitzada per la Coordinadora Obrera Sindical, és l'última de les vuit convocades durant aquest Dia de la Comunitat Valenciana a tota la ciutat de València, i ha congregat diversos centenars de persones davant de la façana de l'Ajuntament amb pancartes, senyeres, estelades i banderes republicanes així com banderes antifeixistes.

'Els carrers seran sempre nostres, València serà la tomba del feixisme' o 'País Valencià, Països Catalans' són alguns dels càntics que s'han escoltat, igual com un grup de dolçaina i tabal, que ha interpretat la Muixeranga i El Cant dels Maulets, entre d'altres.

També s'ha escoltat, des de l'avinguda del Marquès de Sotelo (adyaciente a la plaça de l'Ajuntament), un himne d'Espanya que ha sonat repetides vegades. Durant la concentració, un grup de persones han cridat 'Viva Espanya' i 'Visca Valencia' des d'una de les voreres de la Plaça de l'Ajuntament.

La convocatòria de la COS cridava a "unir lluites" perquè "mentre l'economia capitalista ens impedeix de tenir garantits drets com el pa, el sostre i el treball, l'extrema dreta reforça el seu discurs masclista, racista, catalanòfob i feixista".

"El règim del 78 reforça posicions"

"El règim del 78 reforça les posicions i les pràctiques de l'extrema dreta criminalitzant l'antifeixisme i el feminsmo, com hem pogut veure aquestes últimes setmanes a València. Cal combatre des de la mateixa mirada el feixisme i el sistema econòmic i social que ells mateixos defensen", han manifestat.

Per a això, han instat a "treballar des del moviment popular per desenvolupar les lluites socials i col·lectives que defensen el dret de la nostra classe a viure amb dignitat". "I també unir les lluites sota la idea que podem canviar les coses, posar la vida en el centre i construir vides que valguin la pena ser viscudes", han agregat.