La Fiscalia Anticorrupció inicia aquest dimecres la investigació pel suposat pagament de comissions milionàries al rei emèrit Joan Carles I i altres persones per gestions en la construcció de l'AVE entre Medina i la Meca, tal com es revelava en les converses entre Corinna i l'excomissari José Manuel Villarejo. Tot i això, les investigacions no afectaran Joan Carles I perquè els fets van tenir lloc abans de la seva abdicació el juny de 2014 i, per tant, es considera que gaudia d'inviolabilitat. 

Segons ha avançat la cadena SER, el ministeri fiscal ja ha enviat una sol·licitud a l'Aràbia Saudita perquè informi si ha obert algun procediment referent a aquesta qüestió. En el cas que l'Aràbia Saudita no hagi pres cap iniciativa, la Fiscalia obrirà diligències informatives i amb caràcter reservat per determinar si hi ha causa penal. Un cop estudiat el cas, es valorarà si es pot presentar una querella davant el jutjat que correspongui per corrupció en transacció econòmica internacional.

Els tràmits no s'han pogut començar fins ara perquè el jutge del cas Villarejo, Diego de Egea, no havia traslladat la causa als fiscals tot i els seus reiterats requeriments des que el magistrat la va arxivar, el 7 de setembre.

La peça que afectava Joan Carles, anomenada Carol, investigava les afirmacions de Corinna sobre les comissions que suposadament hauria cobrat el Rei per l'AVE a la Meca i els seus comptes a Suïssa, que podrien respondre a delictes de suborn internacional i blanqueig de capital. Anticorrupció, però, va demanar que s'arxivés quan va considerar que les revelacions sobre les activitats del rei emèrit Joan Carles I no eren "susceptibles d'investigació en seu penal".