La Fiscalia Anticorrupció ha acabat tirant la tovallola en el seu intent de tornar a imputar a l'exsecretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal. Fa només dues setmanes, Anticorrupció va presentar davant de l'Audiència Nacional la seva demana perquè s'investiguessin els darrers àudios de l'excomissari Villarejo relacionats amb l'operació Kitchen. La decisió va caure en mans del magistrat Manuel García-Castellón, qui ja va donar per conclosa l'operació Kitchen fa un any i va acordar arxivar la causa per Cospedal i el seu marit, Ignasi López del Hierro. Seguint aquesta línia, va negar la petició d'Anticorrupció, una decisió que des de la Fiscalia s'ha decidit no recórrer, segons informa elDiario.es

Així s'ha apagat aquest l'intent per dur davant de la justícia les noves gravacions de Villarejo que fa mesos que es van filtrant amb comptagotes. Des de la Fiscalia s'ha argumentat que la decisió de no recórrer està motivada perquè auguren que el recurs no tenia possibilitats de prosperar davant la Sala Penal, la instància superior a García Castelló.

Per facilitar que s'acceptés aquesta nova via d'investigació, Anticorrupció va platejar obrir una peça "bis" o una independent que se centri a investigar les gravacions més recents. Tot plegat va néixer com a resposta de l'escrit d'acusacions populars presentades pel PSOE i Unidas Podemos en el cas Villarejo. Malgrat tot, aquesta iniciativa no ha prosperat i les converses entre Cospedal i l'excomissari quedaran lluny de l'escrutini legal. 

Cospedal i Villarejo

 L'any 2013, amb la tempesta que va organitzar Luis Barcenas a punt de desfermar-se sobre el PP, Cospedal feia una petició a Villarejo: "Escolta, i la famosa llibreteta, tu creus que la trauran? (...) Per això t'estic trucant... la llibreteta... seria millor poder-ho aturar". Aquesta és només una de les moltes converses que han vist la llum els darrers mesos i de les que s'extreu l'estreta relació que hi havia entre els dos i les demandes de l'exsecretària a l'excomissari, les quals són sospitoses, segons va valorar la mateixa Fiscalia. 

De les converses entre Cospedal i Villarejo que han sortit a la llum darrerament no s'extreu només la preocupació per la caixa B del partit de l'exsecretària. També s'han fet públiques converses en què es mostra la intenció de Cospedal per destruir adversaris polítics. Per exemple, una de les filtracions mostra a Cospedal emocionada per una informació falsa que li presentava Villarejo sobre Podemos afirmant: "Els buscarem la ruïna". L'exsecretària general va afirmar: "Jo això ho vull". A més, deixen clar en les seves converses la preocupació sobre l'independentisme.