La Fiscalia Anticorrupció defensa que l'expresident de l'BBVA Francisco González va ordenar que es contractessin els serveis de l'empresa de detectius de José Manuel Villarejo tot i saber "la naturalesa il·lícita de totes les contractacions",  segons detalla en un informe, avançat per RTVE.

L'informe assegura que González coneixia que l'empresa estava "dirigida i coordinada" per membres en actiu de Seguretat de l'Estat. En concret, González hauria ordenat a l'aleshores cap de Seguretat del banc, Julio Corochano, que contractés Cenyt pels seus "vincles personals" amb Villarejo "després d'anys com a companys en el Cos Nacional de Policia, sabent de la seva condició policial en actiu i que els seus serveis incloïen l'accés a informació reservada que només podien obtenir prevalent-se de l'esmentada condició".

L'acusació ha estat desmentida "de manera categòrica" ​​per González en un comunicat aquesta mateixa tarda. Ha assegurat que no va participar en la contractació de l'empreses Cenyt, ni va tenir coneixement de la contractació d'aquesta per part de BBVA fins al maig de 2018.

L'exbanquer afegeix que tant el banc com ell mateix desconeixien les activitats que desenvolupaven Cenyt i Villarejo, i per tant, considera que no es pot atribuir cap tipus de responsabilitat sobre qualsevol activitat il·legal que poguessin haver realitzat.