La Fiscalia Anticorrupció sol·licita 7 anys de presó i 15 d'inhabilitació absoluta per als exconsellers madrilenys Pedro Calvo i Juan Bravo, antics col·laboradors d'Alberto Ruiz-Gallardón, per la peça 1 del 'cas Lezo', la compra de la societat colombiana Inassa a càrrec del Canal d'Isabel II l'any 2001.

Anticorrupció els acusa d'un delicte de malversació de cabals públics, com als altres 20 processats en aquesta causa, tots ells tècnics i exconsellers de l'empresa pública d'aigües així com gestors i mitjancers en l'operació, per a qui reclama entre 6 i 7 anys de presó i entre 12 i 15 anys d'inhabilitació absoluta.

En concepte de responsabilitat civil, la fiscal demana que els 22 processats indemnitzin al Canal d'Isabel II de forma conjunta i solidària amb el "sobrepreu pagat per l'adquisició" de la societat panamenya a través de la qual el Canal d'Isabel II va comprar Inassa, la qual cosa ascendeix a alguna cosa més de 19 milions d'euros, "sense perjudici de la quantitat major que pugui fixar-se en el tràmit de conclusions definitives".

L'operació de compra d'Inassa per part del Canal d'Isabel II per 73 milions de dòlars a través d'una societat establerta a Panamà --Aigües d'Amèrica (SAA)-- s'emmarca, segons l'escrit de la Fiscalia, en l'"expansió internacional" que l'any 2001 el Canal d'Isabel II va iniciar en Colòmbia mitjançant l'adquisició del 75% d'Inassa.

Des de la seva creació l'any 1996, Inassa pertanyia a la societat Aguas de Barcelona (Agbar) i a diferents socis locals colombians. El seu principal actiu era la societat també colombiana Acueducto, Alcantarillado  i Aseo Barranquilla (Triple A), que es nodria dels ingressos obtinguts per la prestació del servei de concessió municipal que li va ser atorgada per l'Ajuntament de Barranquilla.