Poc més de 30 persones s'han concentrat aquest diumenge a València contra la "imposició d'idees catalanistes", en defensa dels signes d'identitat valencians i espanyols, per exigir l'eliminació de "subvencions a entitats favorables a l'independentisme" i contra "la imposició d'idees catalanistes en els col·legis". La manifestació anticatalanista ha punxat de forma visible.

La presidenta de l'associació convocant, Defenem València, Isabela Sánchez, ha subratllat que aquesta concentració es desmarca dels actes violents protagonitzats per grups d'ultres el 9 d'octubre passat. Hi han participat representants dels partits espanyolistes VOX i Espanya 2000.

La concentració s'ha dut a terme al voltant d'una hora a la plaça de Sant Agustí de València, on els participants han onejat banderes d'Espanya i han corejat crits com 'Soc valencià, no català', 'España es una y no 51' o 'Volem un alcalde que siga valencià', sota una pancarta central amb el lema 'Unidos somos más fuertes'.


Després del manifest llegit a l'inici de la concentració, s'han sentit els himnes de la "Comunitat Valenciana" i d'Espanya. En aquest moment han arribat a una cantonada propera a la plaça desenes de contramanifestants, alguns amb senyeres, que han estat envoltats i identificats per la Policia Nacional. La concentració ha transcorregut sense incidents significatius.