El corrent intern de Podemos Anticapitalistas ha assegurat aquest dimecres que la formació de Pablo Iglesias s'ha empassat el seu "primer gripau" en haver votat "abstenció" al decret del govern espanyol que permet actuar sobre les pàgines de la Generalitat i de l'independentisme.

"El govern espanyol aprova de mà de la dreta i la vergonyosa abstenció d'Unidas Podemos la llei mordassa digital. Un mal presagi per a aquesta legislatura començar retallant drets i garanties democràtiques", ha escrit Anticapitalistes a Twitter després de l'abstenció d'Unidas Podemos en la Diputació Permanent d'avui.

Unides Podemos ha plantejat una sèrie de canvis i ha decidit abstenir-se en lloc de votar en contra al·legant que el govern de Pedro Sánchez ha assegurat que tindrà en compte "algunes de les propostes" que han fet els grups.

Raúl Camargo, un dels portaveus d'Anticapitalistas, ha qüestionat a Twitter que el Govern hagi convalidat el decret amb "la incomprensible i vergonyant abstenció d'UP". "Primer gripau que s'empassa el nou soci de govern del PSOE en un tema que va criticar durament a la campanya", ha retret.

El corrent de Podemos que lidera Teresa Rodríguez ja va criticar la decisió de Podemos de firmar un preacord de govern amb el PSOE perquè entén que el paper de la coalició no és estar en el Govern sinó pactar un programa ambiciós d'esquerres.