Moments de tensió al passeig de la Castellana de Madrid. Al voltant de 2.000 taxistes han ocupat la cèntrica avinguda després d'una setmana de protestes reclamant la regulació dels VTC. L'objectiu era paralitzar la capital espanyola. Davant d'això, aquest dilluns al matí, agents de la policia espanyola han iniciat el desallotjament. De moment no s'ha produït cap càrrega, però sí forcejaments.

Alguns taxistes han començat a retirar els seus cotxes dels laterals del passeig de la Castellana, però els carrils centrals continuen ocupats. Fins al lloc també s'hi han desplaçat desenes de grues. La policia local ha començat a multar els taxis amb sancions de fins a 200 euros als treballadors que es neguen a retirar els seus vehicles.

Malgrat el desallotjament, el sector del taxi manté la seva intenció de continuar als carrers de Madrid fins aconseguir la regulació dels vehicles VTC. Fins a la capital espanyola s’hi han desplaçat taxistes andalusos, valencians o aragonesos.

En declaracions a Onda Cero, el delegat del govern espanyol a la Comunitat de Madrid, José Manuel Rodríguez Uribes, ha defensat que “tots els factors” aconsellaven que el desallotjament de l’ocupació —que va començar aquest diumenge a la nit— es fes aquest dilluns al matí. Segons ha explicat, el diumenge van mantenir una reunió amb l’Ajuntament de Madrid, la policia espanyola i la policia local per “dissenyar el dispositiu amb totes les garanties”. Malgrat tot, ha instat la Comunitat de Madrid a resoldre el “problema de fons”, que és la regulació dels taxis i els VTC.

Davant d’això, el president madrileny, Ángel Garrido, ha replicat que fa dues nits, no una, que els taxistes ocupen la Castellana, i “ningú no ha fet res”. En aquest sentit, en declaracions a la cadena Cope, Garrido ha assegurat que “el que ha de treballar és ell”. I ha afegit: “Jo treballo, en allò que em compet a mi”.

Aquest divendres passat, el president de la Comunitat de Madrid, Angel Garrido, i l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, van anunciar un preacord entre les dues administracions per regular el funcionament dels serveis d’VTC. S’establirà una “distància mínima” en quilòmetres entre el VTC i l’usuari a l’hora de demanar el servei.