Demolidor i colpidor. Així ha estat el relat dels fets que ha explicat aquest dissabte l'Anna, la parella d'un dels CDR detinguts, en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. Amb la veu trencada, la parella de l'activista detingut ha relatat punt per punt com va viure la brutal operació policial perpetrada per la Guàrdia Civil el passat dilluns 23 de setembre, que va acabar amb la detenció de nou CDR, acusats de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.

"Vaig sentir un cop, vaig veure llum per sota la porta i pensava que ens robaven les bicicletes. Després ja vaig sentir crits de 'Guàrdia Civil'", ha recordat. L'Anna ha reconegut que no va ser fins que van passar unes dues hores que se'n va adonar del que estava passant. "Vaig sentir crits de 'llibertat' que venien del carrer", ha aclarit.

Pel que fa a l'actuació policial al seu domicili, la parella del Xavier -un dels set detinguts que romanen en presó preventiva a Soto del Real (Madrid)- ha comentat que els agents que van entrar a casa seva -una desena aproximadament- li van dir que ella i els seus fills estaven al marge de tot. 

Un cop els avis van endur-se els dos fills de la parella, la Guàrdia Civil va començar l'escorcoll al pis. "Van emportar-se càmeres, ordinadors, llibretes de notes, mòbils... Pel que he sabut, crec que l'escorcoll a casa meva va ser light comparat amb els dels altres domicilis. Vaig estar al costat del Xavi (detingut) durant l'escorcoll", ha explicat.

L'Anna ha explicat que no ha pogut tornar a parlar amb la seva parella després de rebre una trucada seva d'un minut de duració des de la comandància de la Guàrdia Civil de Tres Cantos, a Madrid.

Preguntada per com li ha afectat tota aquesta situació, l'Anna ha reconegut estar molt tocada. "Per sortir a protestar i penjar llaços grocs no t'imagines que la poli entri a casa teva d'aquesta manera. Tinc por que m'assenyalin pel carrer", ha dit just abans de denunciar que la tarda de les detencions una veïna va haver de trucar la brigada municipal perquè els hi havien pintat una creu vermella davant de casa.

"No renunciaré a res del que penso. Però potser trigo una setmana a tornar a penjar llaços grocs", ha conclòs.