"Si intervenen en l'àmbit de competències, repressives o judicials, la CUP plantarà cara". Això és el que ha afirmat la diputada de la CUP Anna Gabriel en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio. Tot i això, ha admès que encara no se sap amb seguretat quines seran aquestes represàlies que podria prendre el Govern espanyol en cas de referèndum.

Gabriel també ha volgut deixar clara la seva opinió pel que fa al posicionament dels comuns: "Nosaltres confiem que l'espai polític participi en el referèndum, em sap greu que Xavier Domènech no doni suport al referèndum". A la vegada ha volgut advertir que el discurs de Domènech que relaciona referèndum amb divisió "és perillós perquè no és propi del que defensa el seu partit".

Finalment, la diputada de la CUP s'ha mostrat confiada dient que "espera que l'Ajuntament de Barcelona s'impliqui en el procés i la celebració del referèndum", i ha dit que "els mesos que venen s'han d'enfrontar amb fredor i entusiasme". Aquesta fredor és el que recomana Gabriel, ja que "quan es comencin a signar decrets oficials començaran a arribar les vertaderes represàlies per part de l'Estat".