La líder de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, ha criticat que determinats sectors polítics no s'oposin a règims “poc democràtics com el turc” i sí que censurin la situació política a Cuba.

“Molta gent ha mirat el règim cubà amb una lupa que no feien servir per a ells mateixos ni altres règims. Hi ha doble moral, cinisme i mentalitat colonial sobre Cuba”, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Gabriel ha dit que “no s’ha aguantat que Cuba resistís l’embat d’EUA”, i també ha reivindicat la figura de Castro com a “referent” per a les formacions anticapitalistes.

Preguntada sobre les diferents opinions sobre Fidel Castro entorn de JxSí i la CUP, Gabriel ha insistit que molts entorns “criden als quatre vents que Cuba és una dictadura i l’anàlisi ha d’anar més enllà”, i ha insistit que un règim d’aquestes característiques no aguanta tant de temps sense un “suport popular amplíssim”.

La líder de la formació anticapitalista ha avisat: “Espero que amb aquest fet no es facin lectures vinculades amb res que tingui a veure amb la política catalana”.

Homenatge a Castro

La líder de la CUP al Parlament de Catalunya, Anna Gabriel, ha afirmat en una entrevista de Catalunya Ràdio que a La Habana “hi ha un ambient de dol” abans de l’homenatge de Fidel Castro que tindrà lloc aquesta mateixa tarda.

Gabriel ha insistit que “no té la sensació que la gent tingui por de parlar”, i ha explicat que molts ciutadans de Cuba han agraït que la CUP hagi assistit a l'homenatge i hagin fet quilòmetres per arribar-hi.

“Aquesta revolució en el seu moment va guanyar, va vèncer la tirania imposada i va tornar la dignitat al seu poble”, ha explicat Gabriel, i també ha defensat la popularitat de Castro i del règim castrista dient que no hagués estat possible sense un “gran i ampli suport popular”.

Preguntada sobre el rumb que agafaran les polítiques de l’illa a partir de la mort de Castro, Gabriel ha asseverat que “la revolució segueix” i ha destacat que aquesta no ha estat una revolució frustrada.