"Sort que érem nosaltres els antisistema! Que quedi clar que no som d'eixe món". Així s'ha expressat la diputada de la CUP Anna Gabriel durant el debat de la llei del referèndum que s'ha debatut aquest dimecres al Parlament, on ha retret a l'oposició que hagi posat bastons a les rodes per evitar el debat i la votació de la llei. 

"Volem fer constar la falta de respecte a la presidenta del Parlament", ha criticat Gabriel, en referència a les múltiples aturades que ha patit el ple per procediments iniciats per l'oposició. "No sé si amagueu la voluntat de desacreditar el Parlament. En una cambra de matriu estatal no us hauríeu comportat igual", ha lamentat Gabriel, que ha assegurat que "sort que érem nosaltres els antisistema".  

En referència a la llei que se sotmet a debat i que ha de fer possible l'1-O, Gabriel ha volgut defensar-la davant les crítiques de l'oposició: "No ve de cap totalitarisme. Avui construïm l'eina que farà possible el futur que vol la gent". A més, ha assegurat que amb aquesta llei "passem de l'autonomia a la sobirania" i ha remarcat que només "esperem el permís del nostre poble". "Davant d'un Estat prohibidor ens devem a obeir la gent", ha assegurat la diputada cupaire.