La filla del conseller d’Interior Joaquim Forn, empresonat per la causa de l’1-O, ha denunciat avui davant les Nacions Unides “la clara persecució política contra persones que defensen el dret a l’autodeterminació” així com vulneracions del dret a la llibertat d’expressió d'artistes, cantants i mestres d'escola. Anna Forn ha demanat a les Nacions Unides que assessorin el govern espanyol

Anna Forn ha intervingut en la 39a sessió del Consell dels Drets Humans de l’ONU en nom de l’Associació Catalana pels Drets Civils, entitat impulsada per familiars dels represaliats polítics per denunciar la vulneració dels drets civils. Forn ha denunciat l’empresonament del seu pare i de vuit líders polítics i per haver convocat un referèndum “en compliment del mandat electoral derivat de les eleccions al Parlament de Catalunya de setembre del 2016”.

Presó preventiva

Forn ha criticat que l’administració de justícia els ha aplicat la presó preventiva sense haver-se plantejat, en cap moment, mesures “més humanitàries” com a alternativa. Se’ls tracta, ha denunciat, “com terroristes acusant-los de delictes que sembla ser que només ho són a Espanya”, i ha recordat les decisions adoptades pels tribunals alemanys i belgues en relació a les euroordres dictades per l’Estat espanyol.

La filla del conseller Forn assegura que ens trobem “davant d’una situació de judicialització màxima” amb l’adopció de “mesures desproporcionades”.

Alliberament

Durant la seva intervenció, Anna Forn ha exhortat el govern espanyol que doni les instruccions per deixar en llibertat els empresonats i que “obri la porta al diàleg reiteradament sol·licitat des de les plataformes nacionals i internacionals”.

Anna Forn ha demanat a les Nacions Unides que assessorin el govern espanyol en la qüestió catalana.