A escasses hores per l'inici de la campanya electoral, la plaça Narcís Lunes de Sant Vicenç dels Horts s'ha omplert de veïns, amics i familiars del líder i candidat d'ERC al 28-A, Oriol Junqueras, per celebrar el seu cinquantè aniversari. Malgrat la seva situació d'empresonament, els veïns d'aquesta població del Baix Llobregat, d'on va ser alcalde, no han volgut deixar passar la data i han organitzat un acte per celebrar el seu aniversari.

Unes dues-centes persones han pogut gaudir de xocolata calenta, actuacions musicals i parlaments sobre la figura de Junqueras, acompanyades explicacions sobre anècdotes viscudes. Així, hi han participat des del vicepresident Pere Aragonès, fins a exalumnes seus i actuals companys polítics com, Elisenda Alamany o Albert Botran. Però no han estat els únics, també han pres la paraula veïns de Sant Vicenç i amics seus com Justo Molinero o Eugenia Pareja, a qui va conèixer gràcies a un programa de la Sexta que es va fer a Sevilla.

Un dels moments més emotius de la festa ha estat quan els Free Junqueras han regalat una estrella a la dona de Junqueras perquè "per molt que la vulguin apagar, l'estrella es conservarà al firmament". També han cantat una cançó per felicitar el seu aniversari i han llegit diversos contes escrit pel mateix Junqueras des de la presó i dedicats als seus fills, Lluc i la Joana. Per acabar, els diables tamnbé han fet una petita actuació dedicada al seu exalcalde.

A l'acte, que ha tingut lloc a escasses hores abans de l'inici de la campanya electoral, hi han assistit també el número dos de la candidatura a les eleccions espanyoles, Gabriel Rufián, i altres membres destacats del Govern i d'ERC com Chakir el Homrani, Sergi Sabrià o Marta Vilalta. També Marta Rovira, Toni Comín i Meritxell Serret, tots ells des de l'exili, han enviat un vídeo de felicitació que s'ha pogut veure en directe.

La celebració ha acabat amb el cant de l'Estaca i amb els fills de Junqueras i altres persones properes a ell sobre l'escenari bufant les espelmes dels seus 50 anys. La celebració ha estat el preludi de l'inici de campanya d'ERC, previst per quarts d'onze d'aquesta nit, també a Sant Vicenç dels Horts.