Òmnium Cultural ha llançat aquest matí un nou vídeo per acomiadar el 2018, setmanes abans que comenci el judici de l'1-O, i reivindicar la llibertat dels presos.

Un pla fixe pràcticament sense moviment, d'un cel·la, és l'únic escenari que apareix a l'espot. Les parets son buides i predomina el color gris. Dura 25 segons, amb un brunzit de fons. Finalment apareix el missatge: "Si aquests 25 se t'han fet llargs, imagina passar-te 25 anys aquí". 

El vídeo l'ha difós l'entitat independentista a les seves xarxes socials, destacant que han gravat l'espot més llarg de la història, i el més breu". 

Òmnium convida a l'espectador a imaginar-se dins la cel·la durant 25 anys per "haver permès un debat, convocat una manifestació o defensat una votació". Acaba amb una missatge esperançador: "Imagina ara sortir-ne amb els ideals intactes". 

Amb aquest llançament, Òmnium Cultural vol denunciar la situació injusta que viuen els 9 presos des de fa més d'un any i "el judici a la democràcia que està a punt de començar", diu en el comunicat. Sobre l'estètica del vídeo, afegeix que "la sobrietat de la imatge i l’absència de so i veu en off, pretén denunciar la duresa de la presó".

I és que com recorda el president d’Òmnium Cultual, Jordi Cuixart, “la presó mai ens farà renunciar als nostres ideals i objectius polítics”.