L'exdiputada de Catalunya Sí que es Pot (CSQP) Àngels Castells i l'arqueòleg Eudald Carbonell estan entre els promotors del manifest Gent d'esquerres amb la Crida Nacional per la República, que s'ha presentat avui a Barcelona, el moviment que impulsa Carles Puigdemont. 

Àngels Castells va ser la diputada de CSQP que va retirar les banderes espanyoles que havien deixat els parlamentaris del PP, l'anterior legislatura, en una sessió on els populars van abandonar l'hemicicle. Va argumentar que ho feia per republicanisme.

Altres promotors del manifest són l'economista Àngels Cabases, el jurista Hèctor López Bofill, l'exconsellera socialista Marina Geli, el periodista Jordi Badia, l'escriptora Isabel Clara Simó, la vicepresidenta de la Intercol·legial de Col·legis Professionals, Núria Carrera, l'activista sindical Nèstor Sastre, l'advocat Quim Jubert, la catedràtica de comunicació Imma Tubella; el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, i el diputat i exalcalde Toni Morral.

Crida josep ferrer

El manifest, que han presentat al Tradicionàrius de Gràcia, a Barcelona, l'advocat Josep Jovern i el catedràtic Josep Ferrer Llop, afirma que els catalans necessiten "eines polítiques noves, diferents a les conegudes, eficaces i unitàries per donar resposta al repte que ara mateix tenim. Ens cal obrir camí allà on no n’hi ha, per construir un país de valors republicans des de l’exercici col·lectiu i constant de la sobirania. Ens cal innovar en la construcció de models d’organització més democràtics, explorant al màxim la proximitat i la feminització en l’acció de la política, prioritzant l’objectiu de l’equitat per garantir educació, sanitat i serveis públics universals, i en general una vida digna per a tothom".

"Saludem la Crida Nacional per la República Catalana, adreçada a totes les persones que, amb independència de la seva simpatia ideològica o adscripció política, vulguin participar en una organització política que es planteja aquest mandat com a únic objectiu. Una organització compromesa amb el procés de definició i constitució de la República Catalana, liderat pel Parlament i el Consell de la República. Una organització que no volem contra els partits, que respecti la doble militància i sigui superadora dels marges que els limiten l’acció unitària. Una organització política que recuperi com a eix d’inclusió els valors de resistència, de cooperació, de solidaritat, de llibertat, de sonoritat, de democràcia i d’unitat que vam viure les jornades de l’1 i 3 d’octubre", afegeix.