L'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha assegurat que no participarà en un referèndum unilateral sobre la independència de Catalunya: "Aquesta vegada no votaré", ha dit en una entrevista a Nació Digital.

Ros considera que el referèndum que ha promès el Govern català després de l'estiu es convocarà però no se celebrarà: "Si el TC el declara fora de l'ordenament jurídic ja no sabem què passarà".

Defensa votar en un referèndum que pregunti per un nou model constitucional en clau federal i un nou Estatut, un objectiu al qual cal arribar pel camí del diàleg, la negociació i el pacte: "PP i Cs acabarien entrant en una reforma constitucional com la que plantegem".

"Confesso que en la meva família hi ha temes, com el referèndum, que no apareixen en una taula. Passa en moltes cases", ha assegurat, i ha apostat per defensar aquests entorns i advocar per la cohesió social.

Canvi d'opinió

Admet que "és possible que algú se senti desorientat" per la seva actuació, però defensa que la seva trajectòria està en el PSC, a diferència del seu ex-company de files Joan Ignasi Elena: tots dos formaven part de l'ala catalanista del partit, però el segon el va abandonar i ara coordina el Pacte Nacional pel Referèndum.

Ros sí va participar en la consulta del 9 de novembre del 2014 i va votar en blanc, però considera que el procés que es planteja ara és diferent perquè el de llavors era simplement "un procés de participació ciutadana".