El president del PSC, Àngel Ros, ha defensat avui que no s'aparti el PSC dels òrgans de direcció del PSOE com a sanció perquè els diputats del seu partit trenquessin la disciplina de vot en la sessió d'investidura del president Mariano Rajoy i votessin en contra del candidat: "Si es fessin actuacions d'aquest tipus seria un error polític important".

"Ara cal cosir i sumar, i els socialistes catalans som imprescindibles per al projecte de progrés de tot Espanya", ha assegurat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Així, Ros ha rebutjat "els posicionaments que se senten en el PSOE de revisar el protocol" entre els dos partits i ha recordat que per modificar l'acord que els uneix cal fer-ho a través d'un congrés tant del PSOE com del PSC.

El també alcalde de Lleida ha recordat que els set diputats del PSC al Congrés van votar d'acord al que va decidir el consell nacional dels socialistes catalans, per la qual cosa no se'ls pot sancionar. Quan se li ha preguntat sobre l'entrevista de l'exsecretari general Pedro Sánchez diumenge a La Sexta, ha refusat valorar les seves declaracions sobre reunions amb polítics i empresaris, però ha considerat que en el comitè federal que va derivar en la seva dimissió "no es va actuar amb justícia" amb ell.