Mariano Rajoy ha apostat pel número dos de Cristina Cifuentes, Ángel Garrido, per substituir-la al capdavant de la Comunitat de Madrid. Garrido exercia fins al moment com a conseller de la Presidència madrilenya, de manera que la direcció del Partit Popular nacional mantindrà el continuisme fins a les eleccions autonòmiques del 2019. El comitè electoral, presidit per Alícia Sánchez-Camacho, ha comunicat el nom del candidat a la investidura cap a les 13:40h d'aquest dilluns, ja que el ple s'haurà de celebrar abans de final de mes a l'Assemblea autonòmica.

"És continuisme perquè el projecte del PP continua: en termes de baixada d'impostos, d'ocupació, d'oportunitats...", ha reconegut el coordinador general Fernando Martínez Maillo en una roda de premsa a Génova. Maillo ha intentat preveure les crítiques que no es produís una modificació substancial, perquè la "gestió" havia estat "bona" i estava "per damunt de les persones", que fins ara han gestionat la comunitat. "El missatge és de tranquil·litat, de normalitat i de certesa d'un partit de govern que busca estar a l'altura de les circumstàncies", ha afegit sobre la formació. 

D'aquesta manera, Rajoy evita un moviment dràstic en les files populars, a un any d'uns comicis transcendentals per al PP, després de la sortida de Cifuentes pels escàndols del mastergate i el vídeo de les cremes, el passat 25 d'abril.

La qüestió és que Garrido no exercirà també com a president del PP regional, càrrec al qual també va renunciar la madrilenya en una carta a la secretària general María Dolores de Cospedal. Serà l'actual president del Senat, Pío García-Escudero, i el diputat Juan Carlos Vera els qui prendran les regnes d'una gestora provisional durant sis mesos —tot i que el coordinador general no l'ha volgut anomenar d'aquesta manera, ja que no es dissol per complet la Junta Directiva—. Allò que no s'ha volgut anunciar és qui seria el candidat a les eleccions autonòmiques. 

Des de Ciudadanos, però, Albert Rivera avala que sigui Garrido el candidat "net" a president, en una investidura que serà abans de finals de mes. La ronda de contactes, presidida per la presidenta de la cambra, Paloma Adrados, començarà aquesta mateixa tarda.