Després d'un mes sense cap cas de coronavirus, el Govern d'Andorra ha anunciat aquest dilluns que tres persones han donat positiu en Covid-19. Els tres diagnosticats tenien símptomes i, després d'anar a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, ara es troben bé de salut i resten aïllats als seus domicilis, segons han informat el cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en una compareixença.

Segons el govern andorrà, la situació sanitària al país “no és alarmant” i han emfatitzat que l’estudi epidemiològic i la cadena de contactes ha permès detectar que els tres casos estan vinculats entre ells perquè treballen junts. En aquest mateix sentit, l’enquesta també ha possibilitat l’aïllament dels seus contactes i s'han realitzat més d'una quarentena de proves diagnòstiques per determinar si hi ha més afectats. 

Mascareta obligatòria

El Govern andorrà també estudia establir l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, com ja s'ha fet a Catalunya, per tal d’evitar al màxim possibles rebrots de Covid-19 al Principat. Una decisió que, tal com han informat en compareixença el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, es prendrà properament.

El cap de Govern ha afirmat que “en vista de l’arribada important de turistes, s’han d’extremar les mesures preventives per tal de tenir controlats possibles rebrots d’aquesta malaltia”.

Imatge principal: El cap de Govern d'Andorra, Xavier Espot. / Govern d'Andorra