El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra publicarà aquest dimarts un decret que obliga al cessament de l'activitat al sector de la construcció, industrial i determinades professions liberals, ha anunciat el cap de Govern, Xavier Espot, en una al·locució dirigida a la població i retransmesa en directe per Andorra Televisió.

La voluntat és parar aquelles activitats que suposin un risc sanitari, ja sigui per accidents o perquè puguin contribuir al contagi, i sí que mantindran activitat els serveis bàsics, com els establiments de productes alimentaris i d'higiene, les farmàcies i gasolineres.

L'Administració Pública reduirà també la seva activitat a serveis mínims, i els professionals sanitaris només atendran els casos urgents i inajornables, a fi de reservar-se per a l'atenció del COVID-19.

La mesura tindrà una durada inicial de 15 dies, prorrogable vuit més, encara que "es podrà adequar" segons l'evolució de la pandèmia, ha matisat el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, en roda de premsa just després de la intervenció del cap de Govern.

La presa d'aquesta decisió "és especialment dolorosa", ha manifestat Espot, pel fet, que Andorra no té accés a recursos que sí que tenen altres estats veïns com són el suport del Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional.