Avui s'han publicat les enquestes d'El Mundo i d'El País sobre les eleccions andaluses. Ambdues apunten que el PSOE seria el partit més votat a Andalusia. L'estudi de Sigma 2 per a El Mundo li atorga un 30,3% dels vots, i entre 36 i 40 escons, en tant que l'enquesta de 40dB per a El País li atribueix el 32,1% dels vots, i entre 39 i 42 escons. Perd posicions respecte als 47 diputats que té actualment i es queda amb una majoria insuficient per a governar ja que la majoria absoluta se situa en 55 escons.

Ambdues enquestes situen el PP en segona posició: amb un 20,8% dels vots i entre 24 i 27 representants segons El Mundo, i un 20% dels vots i entre 22 i 26 representants, segons El País. No hi ha acord sobre qui ocuparia la tercera posició: segons El Mundo seria Ciudadanos (amb un 20,2% dels vots i entre 21 i 24 diputats), i en canvi El País atribueix el tercer lloc a Adelante Andalucía (la confluència entre Podemos i IU), amb un 19% dels vots i entre 22 i 24 escons. Segons El Mundo Adelante trauria un 19% dels vots, que representarien 19 o 20 diputats autonòmics, en tant que segons El País Ciudadanos trauria un 18% dels vots, i entre 19 i 22 escons.

Les dues enquestes coincideixen en atorgar uns bons resultats a Vox, que es beneficiaria del descens del PP, que segons les enquestes perdria entre 11 i 6 diputats autonòmics, dels 33 que tenia. Segons El Mundo Vox trauria un 5,95% dels vots, el que li suposaria entre 3 i 4 escons; mentre que El País n'hi atorga un 4,3%, amb el que podria obtenir-ne entre 1 i 4.

Així doncs, segons El Mundo i El País, el PSOE podria governar amb el vist-i-plau de Ciutadans o d'Adelante Andalucía. Ara bé, segons l'enquesta d'El Mundo el Partit Popular, Ciudadanos i Vox, segons les perspectives que els situen més a l'alça, estarien molt a prop de poder governar mitjançant un acord entre ells. L'ultradreta de Vox, en el pitjor escenari, podria tenir la clau de la governabilitat andalusa.