El vicepresident de la Junta i conseller de la Presidència i Administració Local, Manuel Jiménez Barrios, ha assenyalat aquest diumenge que el diputat d'ERC Gabriel Rufián "fa honor al seu cognom", i ha avisat que el Govern autonòmic "no deixarà passar gratuïtament els insults" que l'esmentat parlamentari va dedicar "a Andalusia i a la seva presidenta", Susana Díaz, en el debat d'investidura celebrat dissabte en el Congrés.

Així ho ha indicat en una entrevista a la cadena SER en ser preguntat per la intervenció de Rufián en l'esmentat debat, en el qual va acusar el PSOE d'haver traït molts socialistes en decidir l'abstenció en la segona sessió d'investidura, o d'estar doblegat a la presidenta de la Junta, a qui es va referir amb termes com a "cacic".

Jiménez Barrios ha avisat que no deixaran "passar gratuïtament aquest tipus d'insults", sobretot, ha afegit, del membre d'un partit -ERC- que governa a Catalunya "amb un partit tan corrupte com CiU".

De la mateixa manera, el vicepresident andalús s'ha pronunciat sobre la situació interna del PSOE i ha indicat que l'esmentat partit "sempre ha tingut capacitat per resoldre les seves situacions difícils en els que l'ha situat la història", i en aquesta ocasió ha hagut d'"exercir la seva responsabilitat davant els qui volien portar-nos a unes terceres eleccions que no haurien beneficiat ni el país ni el PSOE".

Pedro Sáncez també rep

Preguntat sobre la decisió de l'exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez de renunciar a la seva acta de diputat, Jiménez Barrios ha dit respectar-la i ha advertit que no s'ajuda a millorar la situació del PSOE "si alguns ara pretenen continuar llançant-lo una miqueta de sal" a la ferida.

Davant això, ha reivindicat "serenitat, reflexió i assossec" perquè "això es vagi reconduint, perquè el PSOE és molt important per a Espanya".