La ANC comença aquest dimarts les eleccions per renovar la seva direcció, en les quals els socis escolliran els 77 membres del Secretariat Nacional, que posteriorment escollirà al nou president.

En un comunicat, l'entitat ha explicat que els socis podran votar de manera telemàtica des de la mitjanit de dilluns a dimarts i fins divendres, i dissabte entre les 10.00 i les 14.00 hores ho podran fer presencialment a diverses seus.

Durant aquesta setmana se celebraran els actes de campanya dels diferents candidats en 15 municipis de Catalunya.

El procés per elegir president és complex: tots els afiliats a l'entitat tenen dret a vot però no per seleccionar el president, sinó per elegir els 77 membres del Secretariat Nacional.

Selecció del president

Una vegada elegits, aquests 77 membres faran una reunió, i d'entre ells seleccionaran un president: això significa que qui rebi més vots el 17 de març no té cap garantia de pilotar l'entitat -en el passat, la guanyadora de les eleccions va ser l'escriptora Liz Castro però el president va acabar sent Sànchez-.

Fins ara tres persones han mostrat intenció de ser president: el cap de Comunicació de l'entitat, Adrià Alsina; el president del Ciemen i membre d'ERC, David Minoves, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN), David Fernàndez Aguilera.